Tiinasta sanottua:

2021

”Aloitin työnohjauksen työuupumisjakson jälkeen. Työnohjaus on tässä ammatissa hyvin harvinaista ja toivoisin, että muutkin saisivat samanlaista apua ja tukea kuin mitä minä olen saanut. Voin rehellisesti sanoa, että ilman Tiinan apua, en enää olisi tässä työssä. Tiina on opettanut minulle töiden rajaamisen, itsensä ja oman työnsä arvostamisen, vaikeiden asiakkaiden ja asioiden kohtaamisen, sekä sen, että olen itse vastuussa omasta työhyvinvoinnistani. Tiina on äärimmäisen empaattinen, kannustava, tarvittaessa jämäkkä ja ennen kaikkea ammattitaitoinen. Kiitos Tiina kaikesta, olet korvaamaton!”

Valvontaeläinlääkäri

"Työnohjauksen avulla opin ymmärtämään oikeuteni ja velvollisuuteni esimiehenä, sain paljon arvokkaita ohjeita ongelmatilanteiden ratkaisemiseen esim. asian puheeksiotto on ollut erittäin toimiva työkalu. Työnohjaajani ammattitaito ja kokemus ovat luoneet luottavaisen keskusteluympäristön, jossa on voinut avoimesti pohtia henkilöstöhallinnon koukeroita. Asioiden ymmärtäminen jo puolesta lauseesta sai tuntemaan, että työnohjaaja on hyvin perillä työyhteisöjen ongelmatilanteista. Työnohjausta jäi oikeasti kaipaamaan, se oli oiva väylä kehittää itseään esimiehenä"

Vastaava hammaslääkäri

2019

"Tiina on räväkkä, asiansa osaava ja uudistusmielinen nainen, joka on jatkuvasti vauhdissa. ”Vierivät kivet eivät sammaloidu”, sopii hyvin kuvaukseksi hänestä."

Toimitusjohtaja

"Olen tutustunut Tiinaan yli 20 vuotta sitten. Opiskelujen merkeissä tietenkin! Tiina on monipuolinen osaaja, joka on kiinnostunut ja innostunut itsensä kehittäjä, aina valmis tarttumaan uuteen haasteeseen ja viemään sen täysillä päätökseen asti, siinä ohessa tsemppaa muutkin mukaan vauhtiin! Näin ystävänä harmittaa Tiinan puolesta, että hänen on valittava niin monista häntä innostavista ja mielenkiintoisista haasteista vain osa. Tiinallakin on vain se 24 tuntia vuorokaudessa ja roolit äitinä, vaimona, tyttärenä, sisarena ja ystävänä. Näissäkin rooleissaan Tiina on ihan täysillä mukana!"

Perusturvajohtaja

"Yhteistyö Tiinan kanssa on toiminut hyvin jo vuodesta 1999. Kouluttajana ja työnohjaajana on Tiina pätevä ja varma, hoitaa varmasti oman osuuteensa ja osaa antaa tukea toisillekin. Ehdottomasti hyvä "bisnes partner"."

Virolainen hoitotyönjohtaja

"Tiina on minun pitkäaikainen ystävä, hän jakaa mielellä tietoja ja kokemuksia. Tiina on erittäin hyvä opettaja, hänellä on perusteelliset tiedot ja hyvä praktiikka työssä ihmisten kanssa. Hän on hyvin sydämellinen ja miellyttävä ihminen."

Virolainen hoitotyönjohtaja

2018

"Olen ollut Tiinan yhteistyökumppani ja opiskelutoveri parisenkymmentä vuotta. Kouluttajana Tiina on sitoutunut ja perehtynyt opettamaansa asiaan sekä ottaa koulutettavien toiveet ja palautteet tarkasti huomioon. Reflektoivalla asenteellaan hän vie koulutuskokonaisuuksia eteenpäin - parantaen ja kehittäen tilanteen mukaan. Hän painottaa koulutuksissaan ammatillisen osaamisen päivittämistä tulevaisuuden tarpeisiin. Työnohjaajana hän painottaa yksilöiden persoonallista kasvua oman työn laadun varmistamiseksi sekä kokonaiselämän rikastamiseksi. Yhteistyökumppanina Tiinaan voi luottaa ja vastuuttaa hänet professionaalisesti vaativiin kansainvälisiin koulutuksien johtotehtäviin. Kulttuuriin liittyvät arvot ovat lähellä hänen sydäntään, jonka vuoksi kulttuurimatkojen vetäminen on yksi hänen vahvuusalueitaan. Opiskelukumppanina Tiina on kannustava ja tsemppaava. Tiinan raikas, huumorikylläinen ja avoin persoonallisuus tekee hänestä ainutlaatuisen."

Emeritarehtori

2017

”Työnohjaus opetti oman työn rajaamista, oman paikan ottamista ja tekemään perusteltuja päätöksiä. Olen oppinut aktiivisesti edistämään kehityskohteitteni vahvistamista parempaan. Jatkossa haluan kiinnittää enemmän huomiota omiin vahvuuksiini. Tiina, haluan kiittää yhteistyöstäsi, tuestasi ja avustasi, kun olen pyrkinyt selkiyttämään työtäni ja tavoitteitani. Olen saanut eväitä ja työkaluja työhön ja tulevaisuuten kannustuksellasi ja eteenpäin puskevalla otteellasi.”

Asumispalvelupäällikkö

”Työnohjaus on ollut hyödyllistä, koska on voinut kertoa vapaasti mielipiteensä, ilman seuraamuksia ja väheksymistä. Kiitos Tiina, olet ihminen oikealla asenteella ja oikeassa paikassa. Mielelläni olisin jatkanut työnohjausta.”

Perushoitaja

Tiina on hyvä ja napakka tyyppi. Homma on hallussa. Pro työssään. Paras kuuntelija, jonka oon ikinä tavannut. Olen saanut paljon arvostusta ja tukea omaan työhöni. Aikataulut ja aiheet tiukasti ohjaksissa. Jokaisella mahdollisuus tulla kuulluksi.”

Työnohjausopiskelija

2015

"Kiitos että kannattelet, tuet ja välillä pökkäset oikeille urille ajatuksiani. Liian harvoin kiitämme ihmisiä,  jotka koskettaa, välittää ja auttavaa jaksamaan.  Pienillä asioilla voi olla niin suuri merkitys. Sinä olet sellainen ihminen minulle.”

Työnohjattava

“Halusin vielä erikseen kiittää koulutuksesta. Nyt loman jälkeen olen ilokseni huomannut tekeväni monta asiaa eri tavalla kuin ennen koulutusta. Opiskelu oli tosi antoisaa ja mielekästä, enkä osannut ajatella oppien tulevan niin konkreettisesti oikeaan elämään avuksi ja tueksi. Mutta näin on käynyt. Koulutus oli todella voimaannuttava kokemus omassa haasteellisessa tilanteessa työn muuttuessa täysin. Huomaan suunnittelevani asioita perusteellisesti ja vaihtoehdot punniten, organisoin omaa työtäni ja toimintaani toisin. Myös sitä jämäkkyyttä, kyllä sitäkin löytyy. Etäisyys, sitä olen opetellut ja oppinut ja säästynyt monelta mielipahalta. Listaa voisi jatkaa pitkälle vielä... Kaiken kaikkiaan erittäin positiivisin mielin tulevaisuutta kohden ja Tiina kaikkea hyvää Sinulle toivotellen.”

Osastonhoitaja, esimiesvalmennuksen osallistuja

"Osallistuin Tiinan pitämiin Työhyvinvointi-koulutuspäiviin Jamilahdessa kuukauden välein. Ensimmäisellä kerralla luulin osallistuvani koulutukseen ja sainkin työnohjausta! Ensimmäinen päivä herätti meidät osallistujat  pohtimaan asioita ja minut se sai myös tekemään korjaavia toimenpiteitä. Kuukauden kuluttua pidetyssä Työelämän ALV -päivässä (asenne, luottamus ja välimatka" saimme ”jatkohoitona” työkaluja arjen hankaliin tilanteisiin. Näiden päivien jälkeen löysin jälleen itseni kaikkien töiden joukosta ja jaksan paljon paremmin, kun muistan hyödyntää asennetta ja teflonia! Suosittelen Tiinaa kouluttajana ja olen suositellut hänen työhyvinvointi-koulutuksiinsa osallistumista myös tuttavilleni!!"

Koulutussuunnittelija

[tyttärelle] "Sun mutsi on ihan paras!" "Sun mutsi on ihana!" "Sun äiti on ihana!! Vitsi innostuin sen luennost tuli nii positiivinen mieli."

Ammattien aamupäivä -luennon osallistujat, Helsingin luonnontiedelukio

“Kiitoksia vielä kovasti vierailusta Hellussa! Olin monta päivää täynnä positiivista energiaa esityksen jälkeen. Eräs opiskelijapoikakin sanoi, että vaikka oli pilvinen päivä hänen mielialansa kohosi tuntuvasti kuultuaan esityksen luovasta tavasta toteuttaa unelmiaan. Uskon että moni opiskelija sai nostattavaa tuulta siipiensä alle.”

Opettaja, Helsingin luonnontiedelukio

2014

”Tiina Punkasen esiintyminen on luontevaa. Hän osaa ottaa yleisönsä olemalla oma itsensä; ystävällinen ja hauska sekä samalla määrätietoinen ja topakka. Tiinaan voi aina luottaa. Hän painii eri sarjassa kuin moni muu tämän päivän yrittäjä ja tekijä.”

Emeritayrittäjä

”Olen tehnyt yhteistyötä Tiinan kanssa yli 5 vuoden ajan. Esimiehenä Tiina on kannustava ja innostava. Tiinalla on rohkeutta ja taitoa viedä asioita eteenpäin. Tiina ei jää paikalleen murehtimaan asioita, vaan toimii asioiden ratkaisemiseksi. Tiinalla on aina runsaasti ideoita toiminnan kehittämiseksi.”

Työntekijä

”Tiina on ollut esimieheni yli 5 vuotta. Hän on kannustava ja innostava, värikäs persoona, kenen matkassa ei tylsää päivää ole. Hän osaa kuunnella ja huomioida ihmiset yksilöinä. Tiina tarttuu nopeasti asioihin/toimeen ja hänellä on tahto korjata epäkohtia ja kehittää uutta. Tiina on erittäin lahjakas puhuja/kouluttaja, en usko, että on olemassa mitään niin "kuivaa" aihetta, etteikö hän esiintymis- ja ammattitaidoillaan tee siitä mielenkiintoisen. Voin lämpimästi suositella Tiinaa työnohjaajaksi, kouluttajaksi ja kulttuurimatkojen järjestäjäksi.”

Työntekijä

"Our cooperation with Tiina has been very successful - she is a good educator and got very good feedback from our people; she knows the Estonian background very well and she is excellent in doing business with you."

Erityishuollon johtaja, Viro

”Olen toiminut Tiina Punkasen kanssa projekteissa ja minusta hänellä on opiskelijoille paljon annettavaa. Kun olin vielä työelämässä mukana ja koulutin sosiaalialan työntekijöitä, minulla oli paljon hyötyä Tiinalta saatujen opetamisen tietosta-taitosta. Tiina Punkanen on virolaisille erittäin sopiva kouluttaja. Tiina on a) luotettava, hänellä on valtavat teoreettiset tiedot sosiaali- ja terveysalan osaamisesta ja, mikä on erittäin tärkeä, hänella on käytännön kokemusta ja taitoa käyttää sitä opetuksessa.b) ymmärtää viroa ja myös virolaisten luonneta (mukaan lukien huumoria)c) osaa esittaa materiaalia niin, että ihmiset hoksavat nopeasti, mistä on kysymys d) vaativa, ei päästä helposti ja siitä on tosi paljon hyötyä opiskelijoille e) opintomateriaalit ovat korkeatasoisia, opetus + opintomateriaalit + harjoittelu = kokonaisuus h) kotitehtaviä tutki huolellisesti ja ehdottomasti antaa palautetta. i) hän on hyvä ryhmän vetäjä ja myös hyvä ryhmän jäsen. j) hänellä on juuri oikea asenne: ei laita itseäni yläpuolelle, mutta antaa aina tukea, kun sitä tarvitaan”

Kouluttaja, Viro

Työnohjaajana Tiina Punkanen on osoittanut ammattitaitonsa ja osaamisensa sekä yksilökeskusteluissa että ryhmätyönohjauksissa. Hän on asiakasorientoitunut ja paneutuu erinomaisesti työyhteisön tilanteisiin jo ennalta. Tiina Punkasen vahvuuksia ovat nopea tilannetaju, tunneäly sekä käsiteltävien asioiden pääkohtien esille tuominen ja sitä kautta kokonaisuuksien konkretisointi. Ravimäkiyhdistys ry on lisäksi osallistunut Tiina Punkasen järjestämään kansainväliseen esimieskoulutukseen. Koulutusten järjestäjänä Tiinan vahvuuksia ovat laaja yhteistyöverkosto sekä Suomessa että ulkomailla ja rautainen organisointikyky. Tiinalla on kyky erottaa ”jyvät akanoista” ja siksi koulutusten sisältö on tarkkaan harkittua ja ajan tasalla olevaa. Ravimäkiyhdistys ry tulee jatkossakin käyttämään Tiina Punkasen työnohjaus- ja koulutuspalveluja organisaationsa vahvistamiseksi ja edelleen kehittämiseksi."

Johtaja

"Luennoitsijana Tiina on ollut asiantunteva ja mukaansa tempaava. Työnohjaajana Tiinan asiantuntemus on tullut esille monella tavalla. Tiina vie työnohjausprosessia määrätietoisesti eteenpäin. Hän on hyvä kuuntelija, myötäeläjä ja asioiden kyseenalaistaja saaden työnohjattavan pohtimaan asioita monelta eri kannalta."

Johtaja